Ilgaz Emel-Oktay Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimiz, aileleri ve sosyal çevremiz için eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan ,sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektir.Standartları yakalama yolunda demokratik, katılımcı, çağdaş bireyler yetiştirebilmek için okulumuzun tüm olanaklarını okul toplumuna sunan, eğitim-öğretim etkinliklerinin yanında sosyal etkinliklere önem veren, bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.

Misyon: Tüm öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine ve hayatlarını sürdürmelerine fırsat tanımak, onların 21. yüzyılın gelişen gereksinimlerine yanıt verebilecek eğitim ve öğretim ortamını yaratmak için varız.

Başarılar:

Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz sınavsız öğrenci kabul etmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 23 öğrencimiz Meslek Yüksekokuluna yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %40
Sportif Etkinlikler: Okul sporlarında il-ilçe masa tenisi 1.liği
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Meslek Liseleri Aileler ile Buluşuyor Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus 2020 başvuru döneminde Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Erasmus KA102 Avrupadan Türkiyeye Vegan Mutfak Stajı
Kontenjan Bilgileri: Sağlık Hizmetleri Alanı - 34 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı - 34
Diğer Hususlar: Okulumuz Ilgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birleşerek Sağlık Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanları olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

WEB - https://ilgazeotmtal.meb.k12.tr

Adres - YAZIKÖY KÖYÜ YAZIKÖY KÜME EVLERİ OKUL BİNASI BLOK NO 75 ILGAZ / ÇANKIRI

Otel Odası :3
Kütüphane Kitap Sayısı :1970
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz ilçe merkezine 2 km mesafede Kastamonu-Ankara karayolunun hemen yanındadır. İlçede kiralık olarak konut bulmak mümkündür.

Adres - YAZIKÖY KÖYÜ YAZIKÖY KÜME EVLERİ OKUL BİNASI BLOK NO 75 ILGAZ / ÇANKIRI

Ulaşım Ilgaz ulaşım bakımından Türkiye´nin en yoğun kara yollarından birisi olan İstanbul-Samsun kara yolunun(e-80) üzerindedir.Ayrıca Kastamonu-Ankara arasındaki tarihi istiklal yolu da Ilgaz´dan geçer.Bu iki yolun kesiştiği noktada ilçe kurulmuştur.Hemen hemen her saatte İstanbul ve Ankara yönüne otobüs bulmak mümkündür.İl merkezine otobüs ve minibüs servisleri mevcuttur.İlçe içerisinde her yer yürüme mesafesindedir.Yine ilçe merkezinde taksi ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 45 km, ilçe merkezine 2 km