"Ahi Evran’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Gelişen Meslekler " Temalı Resim Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Ahi Evran’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Gelişen Meslekler” temalı resim yarışması düzenlenmiştir. Yarışma şartnamesine uygun resimlerin 5 Haziran 2023 Pazartesi günü öğrenci işleri Müdür Yardımcımıza teslim edilmesi gerekmektedir.

18.05.2023 85

Ahilik teşkilatı, Türk-İslam kültür ve uygarlığı içinde toplumsal, ekonomik, dinî ve ahlaki yönlerden önemli roller üstlenmiştir. Ahilik, başlangıçta yardımlaşma ve dayanışma ruhunu taşıyan,  Anadolu birliğini ve toplumsal yapıyı yeniden kuran çok fonksiyonlu bir kurumdur. Ahilik teşkilatı ve oluşturduğu kültür; geçmişten günümüze mesleki eğitimin ve meslek ahlakının oluşmasında büyük öneme sahiptir. Bu sebeple "Ahilik Haftası" kutlanmaktadır. Söz konusu kutlamalar çerçevesinde Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda hazırlanan “Ahi Evran’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Gelişen Meslekler” temalı Resim Yarışması düzenlenmiştir.

 “Ahi Evran’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Gelişen Meslekler” temalı "Resim Yarışması Şartnamesi"ne göre yarışmaya katılacak olan öğrencilerimizin resimlerini 5 Haziran 2023 Pazartesi gününe kadar öğrenci işleri Müdür Yardımcımıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.